Засуджено членів ОЗГ, які вчинили замах на вбивство львівського бізнесмена та підірвали його охоронців

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винними трьох членів організованої групи. Їх засуджено за умисне вбивства трьох осіб, замах на умисне вбивство чотирьох осіб, умисне пошкодження майна, а також придбання, зберігання, передачу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України).

Організатору призначено покарання у виді довічного позбавлення волі. Виконавцям – по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у 2016 році один із засуджених – організатор запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду.

Реалізація злочину полягала у підриві авто, в якому рухатиметься потерпілий чоловік. А в разі необхідності, виконавці мали застосувати вогнепальну зброю.

Однак протитанкові міни, які були попередньо встановлені під асфальт, передчасно здетонували і підірвали кортежний автомобіль з охоронцями підприємця, а не його самого. Після вибуху виконавці ще й розстріляли підірваний транспортний засіб.

Внаслідок цього троє людей отримали вогнепальні ушкодження та померли на місці, одному чоловіку вдалось вціліти.

Сам же бізнесмен на той момент їхав позаду в іншому автомобілі, який лишився неушкодженим та зміг втекти з місця події.

До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та УКР ГУ НП у Львівській області.

Офіс Генпрокурора

You may also like...