Житель Чернігівщини оформлював доставку товару, а натомість втратив ₴35 тисяч

Вчора до поліції звернувся 23-річний мешканець Чернігова, який на популярному сайті оголошень в Інтернеті розмістив пропозицію з продажу супутникової тарілки. Одразу в месенджері йому написала дівчина та повідомила про бажання придбати товар шляхом оформлення Інтернет-доставки.

Незнайомка надіслала посилання на доставку в один із месенджерів, але заявник відмовився, пославшись на те, що цим месенджером він не користується.

Але «покупниця» була наполеглива та трохи згодом написала продавцю в іншому месенджері вже з іншого номеру. Незнайомка надіслала посилання на оформлення «Інтернет-доставки».

Перейшовши за посиланням, потерпілий ввів реквізити своєї банківської картки. Через деякий час чоловіку надійшли повідомлення про зняття коштів з належних йому банківських рахунків у сумі більше ніж 35 тисяч гривень. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся по допомогу до поліції.

Нині поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій у рамках провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

You may also like...