Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 21.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 617 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 577 (43,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивства, 17 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 45 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено вилучено два автомати, карабін, один саморобний пістолет та 78 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 108 осіб. У них вилучено 25,3 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 942 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 112 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 199 дорожньо-транспортних пригод, у яких 32 особи загинули та 218 – травмовані.

14 серпня в місті Одеса на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей та шиї невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано співмешканку потерпілого та місцевого жителя. Попередньо встановлено, що співмешканка замовила вбивство свого співмешканця цьому місцевому жителю, а останній уночі 13 серпня виконав замовлення.

У місті Чернівці у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Вашківці. Попередньо встановлено, що він спільно з двома жителями обласного центру, удень 18 серпня в місті Львові захопили жителя міста Вашківці, перевезли до міста Чернівці, де утримували його в одному з гаражів, й за звільнення вимагали від родичів заручника 4 тис. доларів США. Захопленого звільнено. Вживаються заходи щодо затримання співучасників злочину.

У місті Лисичанськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж березня – червня цього року на міському кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил.

У місті Лисичанськ затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено два автомати ППШ часів Великої Вітчизняної війни.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників фонду підтримки фермерських господарств. Вони впродовж 2005 – 2006 років за державною програмою підтримки новостворених фермерських господарств незаконно надали 135,5 тис. грн. фінансової допомоги сільськогосподарському фермерському господарству, хоча останнє фактично було створене в січні 1995 року. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника виробничо-комерційного підприємства. Він вимагав та отримав 4,9 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладання з ним договору оренди нежитлового приміщення, яке перебуває на балансі згаданого підприємства. Прокуратурою міста області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Чернігівщині працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні земельної ділянки на території сільради. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

20 серпня у місті Рава-Руська наряд міліції намагався затримати двох невідомих, між якими виникла бійка. Один з правопорушників накинувся на міліціонерів. Працівники міліції затримав нападника. Ним виявився житель обласного центру.

ДЗГ МВС України

You may also like...