Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 30.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 163 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 508 (47,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 55 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 800 г вибухівки та 375 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 142 особи, у яких вилучено 34,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 869 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Упродовж минулої доби порушено 238 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 90 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 199 дорожньо-транспортних пригод, у яких 31 осіб загинули та 268 – травмовані.

У Києві в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Пожарки. Попередньо встановлено, що він уранці 24 серпня в зазначеному селі, з метою пограбування, зайшов на подвір’я домогосподарства подружжя, зарубав сокирою господарів й викрав 100 гривень.

29 серпня в селищі Родакове у своєму будинку було знайдено мертвими з ознаками удушення місцеву жительку та її співмешканця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 27 серпня в зазначеному будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив потерпілих.

У місті Алчевськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 26 серпня на вулиці зазначеного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження жителю цього ж міста.

29 серпня в селищі Петрівське у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано сина потерпілого – місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 27 серпня в згаданому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Дніпропетровськ в результаті реалізації оперативної інформації затримано громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він під приводом працевлаштування намагався вивезти до Турецької Республіки, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох місцевих жительок.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника шахти. Вона, зловживаючи службовим становищем, привласнила гірничошахтне обладнання, яке ремонтувалося на шахті. Таким чином шахті завдано збитки на суму понад 810 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

На Луганщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника райдержадміністрації. Вона вимагала та отримала 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на демонтаж декількох будівель, які належать колективному сільськогосподарському підприємству та реалізацію будівельних матеріалів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державного підприємства. Він, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, без відповідного погодження з Міністерством промислової політики України, відмовився від користування земельною ділянкою площею 2,25 га (вартість близько 1,9 млн. гривень), яка розташована на узбережжі Азовського моря й належить зазначеному підприємству, на підставі чого міська рада передала вказану ділянку до комунальної власності міста. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

На Запоріжжі працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито трьох працівників автосалону. Вони вимагали та отримали в жителя міста Дніпропетровськ одну тисячу доларів США нібито для подальшої передачі їх, у якості хабара, посадовим особам банку за надання останньому кредиту на придбання ним автомашини. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.27, ч.3 ст.28, ч.4 ст.190 та ч.1 ст.369 КК України (види співучасників, вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, шахрайство та давання хабара)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб двох приватних підприємств. Вони впродовж двох останніх років здійснювали безтоварні фінансові операції. Через розрахункові рахунки зазначених підприємств було переведено в готівку близько 3,2 млн. гривень. Органами слідства ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво)

ДЗГ МВС України

You may also like...