Майже 200 співробітників ООН брали участь у викраденнях і вбивствах під час нападу ХАМАСу на Ізраїль

У досьє ізраїльської розвідки, через яке низка країн припинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), містяться дані, що близько 190 його співробітників брали участь у викраденнях і вбивствах під час нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема у документах йдеться, що “близько 190 співробітників UNRWA, серед яких – вчителі, були водночас бойовиками ХАМАСу чи Ісламського джихаду”. Досьє також містить імена та фото 11 із них.

Як розповіли в інформагентстві, серед цих 11 осіб – шкільний психолог, який допоміг своєму сину викрасти жінку під час проникнення бойовиків ХАМАСу на територію Ізраїлю.

Інший – соціальний працівник UNRWA – нібито допомагав перевезти до Гази труп вбитого ізраїльського солдата, а також координував рух автівок, які бойовики використовували для постачання зброї.

Третій палестинець звинувачується в участі у розбої в ізраїльському прикордонному кібуці Беері, десяту частину жителів якого вбили бойовики. Тоді як четверта особа підозрюється у захопленні військової бази у Реїмі. У тій місцевості також проходив фестиваль техномузики, понад 360 учасників якого стали жертвами ХАМАСу.

Варто зауважити, що документ виданню Reuters показало неназване джерело. Воно повідомило, що зібране ізраїльською розвідкою досьє надіслали Сполученим Штатам, які нещодавно зупинили фінансування UNRWA.

Палестинці звинуватили Ізраїль у фальсифікації інформації з метою заплямувати інституцію.

ДОВІДКОВО. 26 січня США зупинили своє фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців після того, як Ізраїль надав через свої служби безпеки докази того, що 12 співробітників UNRWA могли бути причетними до нападів ХАМАСу 7 жовтня.

До Сполучених Штатів долучилися Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія та Канада.

У відповідь на звинувачення в участі декількох своїх співробітників у нападі ХАМАС на Ізраїль, Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав країни продовжити фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA).

Букви

You may also like...