Найпоширеніші справи, в яких людям потрібен адвокат та як його вибрати

Коли потрібен адвокат, дуже важливо точно знати в яких випадках він потрібен та як вибрати професіонала, який найбільше підходить для конкретної ситуації. Консультація адвоката  є надзвичайно важливим аспектом для успішного вирішення юридичної проблеми, з якою може зіткнутися кожний.

Спеціаліст з київського адвокатського бюро Сергія Лисенка описує найпоширеніші ситуації, в яких  може знадобитися адвокат та поради щодо його вибору.

адвокат в Києві

Фото: www.absl.org.ua

Сімейні справи

Однією з найпоширеніших причин, чому люди наймають адвоката – це вирішення сімейних проблем. Найпоширеніша потреба в такому адвокаті – розлучення. Тому на адвокатів по розводам absl.org.ua найбільший попит. Далі йде зміна рішень про розірвання шлюбу, права на побачення, опіка над дитиною, підключення аліментів на дитину, аліменти подружжя та спільне майно та цінності. Також адвокати по сімейному праву займаються справами про батьківство або опіку.

Усиновлення також є справою, яка вимагає втручання юриста, який має знання сімейного права. Усиновлення дитини – прекрасна подія в житті деяких дорослих, але вона повинна супроводжуватися низкою юридичних процедур. Адвокат по сімейному праву може допомогти домовитися про справедливі умови з рідними батьками, він може представляти ваші інтереси в суді або в спілкуванні з агентствами з усиновлення. Незалежно від того, виберете ви усиновлення в країні або за кордоном, юрист з досвідом роботи в сімейному праві допоможе переконатися, що всі документи в порядку, а майбутня дитина захищена законом.

Серед інших сімейних справ – правопорушення серед неповнолітніх, права дитини.

Інший поширений випадок, коли людині може знадобитися адвокат, це випадки насильства. Такі види справ є цивільними за своєю суттю. Це може бути не злочин, а скоріше нещасний випадок або недбалість.

У більшості випадків ДТП люди не травмують один одного і тоді мова про злочин не може йти.

Бізнес кейси

Ще одна причина, чому люди звертаються за допомогою до адвоката, є бізнес. Незалежно від того, чи йдеться про відкриття бізнесу, написання контрактів для ділових відносин або ділових відносин для споживачів, компанії часто приходять до висновку, що їм потрібна допомога юриста. Крім того, власнику бізнесу може знадобитися найняти юристів, щоб оскаржити контракти між компаніями або між компаніями та споживачами.

Дуже важливо, при створенні юридичної особи, робити це через юриста, який знайомий із правильними процесами належного створення юридичної особи. Крім того, хороший юрист із заснування компаній може дати потрібну пораду на початку підприємницького шляху.

Юрист може допомогти визначити, чи має бізнес бути товариством з обмеженою відповідальністю, акціонерним товариством чи мати інші форми. Також юрист може допомогти вам краще розібратися в бізнесі та скласти стандартні договори для партнерів і клієнтів.

Ще одна ситуація, коли бізнесу може знадобитися юрист, це коли відбувається злиття або поглинання компаній. Фірмам або компаніям може знадобитися допомога в розумінні відповідності зонування, торгових марок, захисту авторських прав тощо. Досвід юриста в розумінні юридичних термінів і ситуацій, договорів оренди є надзвичайно цінним. І при узгодженні тих чи інших умов варто покладатися на досвід і знання юриста.

Вибір адвоката

Навіть якщо ситуація, з якою ви зіткнулися, вимагає дещо термінового вирішення, дуже важливо знайти час, щоб знайти потрібного. Вам не потрібно вибирати свого адвоката під тиском моменту. Пошук професіонала в юридичній сфері – справа непроста, але й не неможлива. Ви повинні враховувати деякі важливі аспекти.

Перш за все, ви повинні точно знати, який тип юриста вам потрібен. Юристи відрізняються за освітою та за підходом до справ. Саме тому важливо знати, чого ви хочете через відповідний судовий позов.

Важливо також враховувати той факт, що адвокат, у свою чергу, має право вибору клієнтури. Жоден адвокат не зобов’язаний брати вашу справу. Адвокати мають право вибирати своїх клієнтів на основі своєї підготовки, принципів і переконань.

Не вибирайте адвоката просто випадково, тому що ви можете зробити неправильний вибір, який не принесе вам бажаних результатів. У той же час, хороший адвокат не буде вам брехати, а дасть вам правильний погляд на те, що випливає з процесуальної точки зору.

Ваш адвокат повинен відповісти на всі ваші запитання і зробити це на ваших умовах. Ви можете обрати юриста за рекомендаціями або шукати його в адвокатських конторах вашого міста або через Інтернет. Ціна – це ще один аспект, який потрібно взяти до уваги. Запитайте свого юриста, яка приблизна загальна вартість вашої справи та як вам доведеться заплатити ці гроші. Не соромтеся задавати питання.

You may also like...