Суд відпустив обвинуваченого в організації вбивства «Сармата» на «оздоровлення» до моря

Суддя Бердянського міськрайонного суду Олена Вірченко відпустила на п’ять днів на відпочинок до моря обвинуваченого в організації вбивства ветерана бойових дій на сході Віталія Олешка на позивний «Сармат» Євгена Бродського, який перебуває під домашнім арештом.

Про це йдеться в ухвалі суду, яку видання  hromadske отримало від побратимів загиблого.

У документі зазначається, що до суду з відповідним клопотанням звернувся адвокат обвинуваченого, наголосивши на тому, що Євгену Бродському з дітьми нібито необхідно пройти оздоровлення у місті Бердянськ. За адресою, яку вказав захисник, перебуває база відпочинку Sun resort.

«Вчора (19 червня — ред.) ми дізналися, що він (Євген Бродський — ред.) святкує свій день народження на косі, де база відпочинку Sun resort. Дзвонили офіційно через 102 з приводу порушення домашнього нічного арешту, а після вже дізналися про цю ухвалу. Я так розумію, що Бердянський суд взагалі зійшов з глузду», — пояснив у коментарі hromadske побратим Віталія Олешка Антон Пшеничний.

Суддя відпустила Бродського на так зване «оздоровлення »на 5 днів — до 22 червня включно. Втім, побратими «Сармата», які вже 12 день голодують задля того, щоб усіх обвинувачених повернули до СІЗО, вбачають в цьому необхідність зустрічі Бродського з іншими фігурантами справи. Адже раніше суд звільнив з-під варти 4 обвинувачених, серед яких Михайло Сігіда, який відбуває домашній арешт у Бердянську.

«Але з огляду на, що Сигида зараз теж перебуває у Бердянську, самі розумієте, що в такі випадковості ми не віримо», додав Антон Пшеничний.

29 травня суд звільнив з-під варти чотирьох обвинувачених у вбивстві Віталія Олешка: Михайла Сігіду, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Владимиренкова.

Нагадаємо, навесні 2019 справу вбивства Віталія Олешка «Сармата» об’єднали ще з однією — розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі, який стався 4 липня 2018 року.

Загалом у справі 11 фігурантів, серед обвинувачених в організації та вчиненні вбивства Віталія Олешка семеро людей: Михайло Сігіда, Євген Бродський, Віктор Власюк — ймовірні організатори злочину; Артем Матюшин, Володимир Обухов, Микола Ломака, Максим Владимиринков — ймовірні виконавці. Ще двоє, ймовірно могли стежити за «Сарматом» напередодні вбивства, члени так званої групи Власюка — Денис Зеленкін і Тарас Мовчан. 28 липня 2019 року справу передали до суду.

Учасника бойових дій на сході України Віталія Олешка на позивний «Сармат» вбили двома пострілами у спину та голову вдень 31 липня 2018 року біля власного готелю у Бердянську, де він мешкав зі своєю родиною. Підозрюваних виконавців злочину затримали того ж дня (Артем Матюшин, Микола Ломака, Олександр Обухов, Максим Владимеренков). Наприкінці серпня Артем Матюшин два викривальні свідчення на ймовірного організатора вбивства Михайла Сігіду. 

У вересні поліція затримала підозрюваного в організації вбивства Віталія Олешка Михайла Сігіду. 16 грудня 2018 року поліція затримала ймовірного організатора вбивства «Сармата». Ним виявився 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. Він, за даними слідства, міг фінансувати, передавати гроші.

Зокрема в розмовах інших фігурантів злочину мова йде про 1000$. Сам Бродський свою провину заперечує. 8 лютого у Львові поліція затримала ще одного фігуранта справи «Сармата», якого підозрюють в співорганізації — Віктора Власюка, який, за даними слідства, є лідером злочинного угруповання з Дніпра, колишній «торнадівець» і міг надавати людей зі своєї групи для вчинення даного вбивства. Замовника вбивства досі не встановили, досудове слідство триває.

Нині колишній начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін у липні минулого року заявляв, що замовників вбивства може бути двоє. Того ж місяця поліція викликала на допит двох народних депутатів: Олександра Пономарьова та Сергія Валентирова.

Останній мав тісні відносини з обвинуваченим Михайлом Сігідою та конфлікт з Олешком. Останній звинувачував депутата у роботі на іншого — Олександра Пономарьова, пов’язана з яким компанія «Агрінол», на переконання «Сармата», співпрацювала з Росією. Саме цих двох депутатів рідні та побратими «Сармата» вважають замовниками вбивства. 

Євген Бродський, за даними слідства, є обвинуваченим співорганізатором вбивства, який фінансував злочин. Зокрема в розмовах інших фігурантів злочину йдеться про $1000. Сам Бродський свою провину заперечує.

За даними слідства, Бродський тісно спілкувався з іншими підозрюваним у справі — бердянським бізнесменом Михайлом Сігідою, який нібито отримавши замовлення і залучив його до втілення ідеї вбивства, та ймовірним лідером дніпровського ОЗГ Віктором Власюком. Саме до останнього, за даними слідства, звернулися Бродський та Сігіда, щоб той підібрав виконавців вбивства.

Особу замовника наразі слідство не встановило.

You may also like...