Влада й лікарі Закарпаття б’ють на сполох: “Реанімації переповнені”

На Закарпатті стрімко зростає кількість хворих на коронавірус, реанімаційні відділення переповнені й лікарні першої хвилі невдовзі можуть бути не в змозі приймати нових пацієнтів. Про це у суботу розповіли місцеві можновладці та лікарі.

Минулої доби на Закарпатті зафіксували 109 випадків інфікування коронавірусом. Це рекорд для регіону, зазначає Бі-Бі-Сі.

"Кручу-верчу...". Як у новому МОЗі на пандемії заробляють

Закарпатська область, разом з іще вісьмома областями, не готова перейти до наступного етапу послаблення карантину, кажуть в МОЗ.

Показник кількості нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення тут перевищений у кілька разів.

Крім того, цей регіон України поки що єдиний, де перевищений ще один показник, – завантаженість лікарняних ліжок (майже 57%).

Переповнені реанімації

З часу послаблення карантину кількість хворих зросла у рази, наголосив головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

“У всіх лікарнях першої хвилі Ужгорода реанімаційні відділення переповнені. Важких хворих побільшало у рази… Значно побільшало хворих із важким протіканням хвороби”, – заявив він на брифінгу.

Лікарні першої хвилі майже повністю заповнені, додав пан Поляк:

“Ми дуже мало приймаємо хворих, бо щодня виписуємо дуже малу кількість. Лікування в середньому триває три тижні”. За його словами, лікарні заповнені не лише в Ужгороді, але і в таких районах Закарпаття як Рахівський, Хустський, Іршавський і Свалявський.

Більшість із пацієнтів — з підозрою на коронавірус, адже не всі з них ще обстежені, розповів він.

Оскільки лікарні першої хвилі не можуть прийняти всіх цих хворих, їх почали класти у районні лікарні, додав інфекціоніст.

“Ми скоро дійдемо до того, що не матимемо місця для госпіталізації хворих”, – наголосив він.

You may also like...