За махінації з лісопродукцією на суму понад ₴32 млн. повідомили про підозру 10 учасникам ОЗГ

Серед підозрюваних – діючі та колишні працівники лісництва Вінницької області та підприємці.

Викрили діяльність угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Національної поліції спільно з колегами правоохоронцями. Як встановили поліцейські, організував діяльність угруповання лісничий одного з лісництв Вінницької області. Залучив 5-х своїх підлеглих, двох підприємців та представника деревообробного підприємства.

Зловмисники налагодили схему з розкрадання лісодеревини.  Вони здійснювали порубку дерев на території лісництва, які не підлягали рубці згідно з матеріалами відводу, а також сприяли в цьому іншим особам. Надалі необліковану лісопродукцію реалізовували своїм підприємцям. Крім того, продавали деревину високої якості за заниженими цінами.

В наслідок такої діяльності державі було завдано збитків на суму понад 32 млн грн.

На підставі отриманих доказів слідчі ДБР повідомили 10 учасникам організованої злочинної групи про підозру. В залежності від участі та ролі у злочинній «схемі» дії учасників кваліфіковані:

–       ст. 27, ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);

–       ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

You may also like...