Кремль вигадав нову маячню про Україну: передавала ФРН кров “слов’янського етносу”

Україна спростовує усі фейки Росії про нібито “біолабораторії” США на території країни.

МЗС Росії вчергове осоромилось на міжнародному рівні фейковою заявою про нібито біолабораторії в Україні.

фото REUTERS

Фото REUTERS

Цього разу у Лаврова вигадали, мовляв, Україна постачала Німеччині зразки крові “слов’янського етносу”. Про що на засіданні конференції з роззброєння у Женеві заявив Постпред РФ при відділенні ООН та міжнародних організаціях у Женеві Геннадій Гатілов.

“Дії Німеччини, раніше невідомі широкій громадськості, несуть таку ж загрозу, як біологічні експерименти США, і вимагають детального вивчення… У теорії можуть бути створені біоагенти, здатні вибірково інфікувати різні етнічні групи”, – заявив російський дипломат.

За логікою Москви, фахівці німецького Інституту тропічної медицини імені Нохта співпрацювали з МОЗ України, і українська сторона “зобов’язалась постачати зразки крові слов’янського етносу з різних регіонів”.

Понад те, з України до НДІ імені Волтера Ріда Сухопутних військ США нібито вивезли кілька тисяч зразків сироватки хворих, більшість з яких “належать слов’янському етносу”.

Як раніше повідомляв УНІАН, Російська Федерація поширює дезінформацію про зброю масового знищення в Україні. МЗС України назвало дезінформацією та провокацією заяви РФ про створення біологічної зброї в Україні.

Також Міністерство охорони здоров’я України спростувало поширену російськими пропагандистськими ЗМІ інформацію про нібито “екстрену зачистку слідів військово-біологічної програми, що фінансується за кошти Міноборони США” та “знищення особливо небезпечних патогенів” та наголосило, що на території нашої держави немає американських лабораторій. // УНІАН

You may also like...