У НАТО побачили ознаки підготовки Росії до нового наступу

Завдання Кремля з початку вторгнення в Україну не змінилися.

Росія не відводить, а перегруповує свої війська в Україні. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 31 березня, коментуючи заяви Москви про “кардинальне зниження інтенсивності бойових дій” на Київському та Чернігівському напрямах.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг: Горбачеву не давали обещаний не расширять альянс - BBC News Русская служба

Getty Images

За словами Столтенберга, Альянс поки що не переконаний, що Росія вела сумлінні переговори у Стамбулі, оскільки воєнні завдання Кремля з початку вторгнення в Україну не змінилися, передає ВВС.

Після закінчення російсько-українських переговорів у Стамбулі представник міністерства оборони РФ заявив про кардинальне зниження інтенсивності бойових дій на Київському та Чернігівському напрямах.

“Згідно з даними нашої розвідки, російські підрозділи не відводяться, вони переміщуються на нові позиції. Росія намагається перегрупувати їх, посилити та переозброїти для наступу на Донбасі”, – сказав Столтенберг, виступаючи перед журналістами у Брюсселі.

“Водночас Росія продовжує чинити тиск на Київ та інші міста. Тож ми очікуємо на нові наступальні операції, які принесуть ще більше страждань. Ми не бачимо справжніх змін у російських завданнях… Вони продовжують домагатися здійснення своїх цілей у воєнний спосіб”, – наголосив генсек НАТО.

Він додав, що союзники по НАТО продовжуватимуть постачати зброю Україні настільки довго, наскільки потрібно. // LB.ua

You may also like...