Українські хакери вимкнули пропагандистські телеканали у РФ

З самого ранку припинили онлайн-мовлення основні пропагандистські телеканали: «Росія 1», «Росія 24», «Росія культура», РТР «Планета» та понад 20 інших

Українські хакери «привітали» Путіна з днем народження, здійснивши масштабну атаку на Всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію (ВДТРК) . Про це «Главком» повідомляє, посилаючись на власні джерела.

За нашою інформацією, у РФ не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне. Працівники компанії скаржаться, що «знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, немає навіть інтернету та телефонії».

На сайті Downdetector.ru, який фіксує збої, користувачі масово скаржаться також і на мовчання в ефірі радіо «Вісті ФМ».

ВДТРК підтвердила «безпрецедентну атаку хакерів» на свої онлайн-сервіси. При цьому у пресслужбі стверджують, що роботі медіахолдингу «не завдано істотної шкоди» і «все працює в штатному режимі». Фахівці холдингу усувають наслідки «шкідливого втручання», йдеться у повідомленні.

До холдингу ВДТРК входять федеральні канали «Росія 1», «Росія -24», «Росія Культура»; понад 80 регіональних телерадіокомпаній, які ведуть мовлення в усіх суб’єктах Росії; цілодобовий інформаційний канал «Росія 24»; телеканал «РТР-Планета», що здійснює мовлення за кордоном; п’ять радіостанцій: «Радіо Росії», «Маяк», «Культура», «Вісті ФМ», «Юність».

До слова, фахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили кібератаку на російський фінансовий сектор, зокрема, на Альфа-банк, оператора «Ростелеком» і банк «Відкриття».  За словами джерел, унаслідок атаки в системі швидких платежів виник глобальний збій: мобільні програми банків, онлайн-банкінг та внутрішні сервіси установ припинили свою роботу.

You may also like...