В районі проведення ООС викрито військовослужбовців ЗСУ на збуті арсеналу зброї, бойових припасів та вибухових речовин.

Упродовж червня-серпня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону та особистого сприяння командувача операції об’єднаних сил, слідчими Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області спільно із співробітниками УКР ГУНП в Луганській області, в рамках контролю за вчиненням злочину по кримінальному провадженню за ч. 1 ст. 263 КК України, задокументовано неодноразові факти збуту двома військовослужбовцями 53 ОМБР за посередництва цивільної особи військових засобів ураження – бойових гранат, ручних протитанкових гранатометів, набоїв калібру 7,62 мм та вибухових речовин.

Так, 14.06.2019 два військовослужбовці через іншу особу на території м. Сєвєродонецьк Луганської області здійснили збут 2 ручних протитанкових гранатометів (РПГ-22) за винагороду у 10 тим грн громадянину, який діяв під контролем правоохоронних органів.

Також 04.07.2019 безпосередньо зазначені військовослужбовці на території Донецької області здійснили збут вибухової речовини – тротилу вагою 600 грамів, 10 бойових гранат РГД-5 із запалами УЗРГМ до них, 2454 набої калібру 7,62 мм за винагороду у сумі 15 тис грн ще одному громадянину, який також діяв під контролем правоохоронних органів.

06.08.2019 під час чергового збуту вищевказаними особами 30 бойових гранат РГД-5 із запалами УЗРГМ до них та 13 ручних протитанкових гранатометів (РПГ-22) за винагороду 50 тис грн їх затримано в порядку ст. 208 КПК України, а засоби ураження та кошти вилучені у ході огляду місця події.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...