За участі ГПУ попереджено стягнення з Державного ощадного банку України більше ₴124 млн.

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, Генеральна прокуратура України в інтересах держави в особі ПАТ «Державний ощадний банк України» (100% акцій якого належать державі) вступила у розгляд справи, у якій безпідставно задоволено позов комерційної структури та стягнуто з державного банку понад 124 млн грн.

Так, між комерційною структурою та Ощадбанком укладено кредитний договір, у забезпечення якого передано в іпотеку банку нерухоме майно та земельні ділянки.

У зв’язку з неповерненням коштів за кредитним договором указане майно було реалізовано на вимогу банку.

Разом з цим, не виконавши зобов’язань за договором, товариство намагалося стягнути начебто надмірно отримані банком кошти від реалізації заставного майна.

Натомість прокурором під час апеляційного розгляду доведено безпідставність заявлених вимог з огляду на відповідність оцінки спірного майна розміру наявної заборгованості за кредитним договором.

Завдяки принциповій позиції Генеральної прокуратури України вдалося запобігти стягненню з державної банківської установи понад 124 млн грн. Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора та 02.10.2018 скасував незаконне судове рішення та відмовив у позові комерційній структурі.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...