Мене «розвела» у львівському «Сiльпо» охорона. Шукаю свiдкiв!

4-го березня роблю покупки в супермаркеті «Сільпо» – Львів, вулиця Городоцька, 179 (навпроти приміського вокзалу). Вивантажую товар на касі, плачу, відходжу, учитуюсь в чек і поволі міркую, що пробито товару (і заплачено грошей) на суму, набагато меншу, ніж я розраховувала. Збираюся вже повернутися до каси і запитати: «А що ж таке?», як бачу, що до мене йде охоронець.

Він відводить мене убік, просить дозволу подивитися вміст візка і порівняти його з чеком. Я намагаюся було пояснювати, що відбулася якась помилка, але він мене не слухає. Підходять ще троє, розсортовують куплений мною товар: наявне в чеці на стіл, відсутнє – в корзину; прикидають вартість «на око» (не пропускаючи через касу) і заявляють, що я зробила розкрадання у розмірі двохсот гривень, а ще вчора, мовляв, «ви винесли з магазина банку червоної ікри» (?) – її ми теж порахували. Далі говорять, що правила (?) такі: або ви платите штраф (200 гривень помножені на 10, тобто 2 000 гривень!), або ми викликаємо міліцію – вас посадять, як мінімум, на 3 роки…

Я в сльози, шок, погляди мимо тих, що йдуть, ганьба, нічого не тямлю… Дзвоню чоловікові, він теж лякається; говорить, що, звичайно, ніякої міліції, потрібно платити гроші – зараз, мовляв, принесу. Поки він йде, один з охоронців вирішив змилуватися наді мною – платіть не 2 000, а 1 000 гривень.

Чоловік приходить, я віддаю гроші; але ніхто не пише мені розписку, товар не повертають.

Добу я в шоці, потім починаю нишпорити по Інтернету; з’ясовую, що це звичайна практика працівників супермаркетів – «розводка лохів» на зразок мене.

Іду назад в «Сільпо», говорю спершу з адміністратором, потім з начальником охорони – прошу повернути незаконно відібрані 1000 гривень. Він дивується: як я можу так недобре поступати, якщо охоронець зробив добру справу – не здав мене міліції, а «у нас є відеозаписи – там все видно, як ви крали». Прошу показати мені ці записи – відмова: «приходьте завтра – працюватиме зміна, в якій це трапилося, розбиратимемося. Того, хто брав гроші, я, мовляв, покараю – треба було викликати наряд, а не жаліти вас».

Приходжу 7-го березня – розмова вже йде по іншій дорозі: які гроші? який охоронець? якій такій випадок? нічого не знаю, і охоронці нічого не знають, а ще у нас є папір, де ви розписалися, що до охорони претензій не маєте. Прошу показати і його – також відмова: «давайте, скаржтеся; ви нічого не доб’етесь. А дійде до суду, так ми зустрічний позов подамо – за наклеп».

Висновок – будьте максимально уважні, роблячи закупи в супермаркетах!

А тепер я шукаю свідків. Друзі: може ви, або ваши друзі-знайомі-рідні були саме у цьому магазині «Сільпо» 4-го березня з 21-00 до 22-00. И бачили, як четверо працівників супермаркету оточили жінку 44-х років (окуляри, коротка зачіска, коричнева куртка з капюшоном). Може, бачили, як з боку Городоцької увійшов в магазин чоловік, передав цій дурепі в окулярах (мені) гроші, як я їх перерахувала та віддала високому охоронцю зі світлим волоссям, зібраним в хвостик. Хочу добитися справедливості!

Мій e-mail: [email protected]

моб. тел.: 8-097-838-51-21

Читачка «УК»

You may also like...