Незаконні дії посадовців водоканалів спричинили державі збитків на суму понад 22 млн. грн.

Значними забруднювачами річки Дніпро є комунальні підприємства водопровідно-каналізаційного господарства.

Через недостатнє фінансування, неналежний контроль місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за діяльністю водоканалів мають місце істотні порушення чинних норм екологічного законодавства.

Протягом року органами Дніпровської екологічної прокуратури проведено перевірки 18 підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, що здійснюють скиди зворотних вод у річку Дніпро.

За їх результатами розпочато 3 кримінальних провадження відносно посадових осіб КВУ «Берисласький водоканал» (Херсонська область) КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради та ПАТ «АК «Київводоканал», за якими розмір завданих державі збитків складає понад 22 млн грн.
Також, внесено 17 подань про усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, за результатами розгляду яких до бюджету відшкодовано понад 188 тис. грн.

Запорізьким та Київським міжрайонними екологічними прокурорами виявлено факти привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію інфраструктури та матеріальне забезпечення водоканалів.

Прокуратурою вживаються заходи прокурорського реагування щодо повернення неправомірно витрачених коштів бюджету та притягнення винних осіб до відповідальності.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
 

You may also like...