Столичні митники виявили оборудку з турецькими солодощами на суму понад 1 млн. гривень

У рамках проведення операції «Бастіон» столичними митниками виявлено факт незаконного переміщення через митний кордон України турецьких солодощів вартістю понад 1 млн грн.

Українським імпортером ввезено на митну територію України 21 тонну турецьких солодощів, вартість яких за товаросупровідними документами складала 344 тис. гривень.

На данном изображении может находиться: еда

При цьому, згідно з матеріалами, отриманими від митної адміністрації Турецької Республіки в рамках міжнародної взаємодії, встановлено, що дійсна вартість вищезазначених товарів під час експорту з території Турецької Республіки складала понад 1 млн гривень.

Отже, надавши для митного оформлення інвойс з неправдивими відомостями щодо вартості товару, український імпортер солодощів намагався ухилитись від сплати податків та обов’язкових платежів у повному обсязі.

Наразі відносно керівника підприємства-імпортера складено протокол про порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає конфіскацію товарів та накладення штрафу у розмірі 100% їх вартості.

Справу буде скеровано до суду, а розмір накладеного стягнення за результатами розгляду може сягнути понад 2 млн грн.

Державна фіскальна служба України

You may also like...