Рада зобов’язала московських попів в Україні вказувати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви

Верховна Рада ухвалила законопроект, яким зобов’язала Українську православну церкву Московського патріархату вказувати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви.

Законопроект № 5309 підтримали 240 народних депутатів.

мп

Проект зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату вказувати у своїй повній статуній назві приналежність до релігійної організації за межами України — «керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України».

Законопроект №5309, підтриманий 240 голосами, говорить, що релігійна організація, керуючий центр якої знаходиться в державі-агресорі, зобов’язана вказати це в своїй назві.

“Якщо є якась церква, яка знаходиться в єдності або підпорядковується церкви російської, вона повинна називатися не українською, а російською. Це один пункт. Яким чином визначається ця єдність? Це визначається двома паралельними способами. Перший спосіб – це статутні документи церкви, яка зареєстрована в Україні. І другий – це документи тієї церкви, яка є в Росії. Якщо в якомусь із документів зазначено це єдність, тоді спрацьовує цей закон “, – сказав, представляючи закон, нардеп Олександр Бригинець.

Він сказав, що УПЦ МП може змінити назву, наприклад, на “Російська православна церква в Україні”.

 

You may also like...