8 років ув’язнення отримали зловмисники, які з ножем напали на чоловіка та намагались відібрати його автомобіль

Фігуранти упродовж кількох днів підшукували дорогий транспортний засіб та зупинили свій вибір на позашляховику «Мерседес», 2022 року, який в подальшому мали намір продати.

Нагадаємо, на початку березня до Святошинського управління поліції надійшло повідомлення від 42-річного місцевого мешканця про те, що на нього напали невідомі. Правоохоронці, які прибули на місце події з’ясували, що потерпілий вийшов з магазину та сів у свій автомобіль, який стояв на паркувальному майданчику, та згодом до салону автівки увірвалися двоє невідомих, які почали наносити йому удари ножем та кулаками.

Чоловіку вдалось вирватись і покликати допомогу, а нападники втекли. Співробітники карного розшуку столичного главку, працівники відділу кримінального аналізу та оперативники Святошинського управління поліції встановили, причетних до скоєння злочину осіб, та затримали їх протягом декількох годин.

Як виявилось, мотивом затриманих було бажання збагатитися за рахунок продажу елітного авто, яким вони намагались заволодіти. Спільники довгий час готувались та «підбирали» транспортний засіб, зупинивши свій вибір на позашляховику «Мерседес», 2022 року.

Тоді слідчі повідомили 19 фігуранту та його 20 –річному товаришу про підозру за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинені організованою групою та поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

По завершенню досудового розслідування правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду.

Святошинський районний суд міста Києва визнав нападників винними у скоєні злочину та засудив до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...