Cмертельна ДТП «під кайфом» та без прав: в Ужгороді водія засудили до 8 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурора Ужгородської окружної прокуратури 23-річного місцевого жителя засудили до 8 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Водночас Ужгородський міськрайонний суд ухвалив рішення позбавити чоловіка права керувати транспортними засобами на 10 років і зобов’язав його виплатити родині потерпілого 200 тис. грн моральної шкоди за цивільним позовом.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася на вул. Гагаріна в обласному центрі в жовтні 2022 року. У ході слідства встановлено, що обвинувачений на автомобілі «Skoda Fabia» здійснив наїзд на чоловіка, який переходив дорогу у невстановленому місці. При цьому водій навіть не намагався зупинити авто, аби уникнути зіткнення.

Чоловік перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння та без водійського посвідчення, адже був позбавлений права керувати автомобілем. З початку 2021 року і до дня вчинення ДТП на нього складено більше 20 протоколів за адміністративні правопорушення, з яких 7 – саме за водіння у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Заявляв, що після аварії намагався надати потерпілому допомогу, однак від отриманих травм останній помер у кареті швидкої допомоги.

Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...