У Польщі загинув 18-річний українець, на якого з висоти скинули газовий котел

За словами слідчих, котел впустив 51-річний робітник, який ремонтував будівлю.

У Варшаві загинув 18-річний українець, на якого впав газовий котел. Зазначається, що його скинув працівник, який проводив ремонт. Про це повідомив Сайт міста Шепетівка.

Подія сталася 30 липня 2024 року. Потерпілого хлопця, який родом із Шепетівки, що у Хмельницькій області, шпиталізували до лікарні.

“30 липня у варшавському житловому масиві на вулиці Конти Гродзіске стався шокуючий нещасний випадок. Дмитро, 18-річний громадянин України, який проживає в Польщі, проходив повз будинок, де проводився ремонт, коли на нього впав газовий котел”, – розповіли у польському виданні Fakt.

За словами журналістів, важкий компонент котла, вагою 30 кілограмів, було скинуто з даху з висоти понад 10 метрів. Юнак одразу втратив свідомість, після чого його доставили до лікарні.

За розслідування справи взялася Варшавсько-Празька окружна прокуратура. Слідчі встановили, що котел впустив 51-річний робітник, який ремонтував будівлю та не переконався, що пішоходів немає під дахом.

“Працівник наражав громадянина України на небезпеку для життя та здоров’я. Він завдав йому тяжких тілесних ушкоджень. Він завдав йому масивну травму обличчя, лобних кісток і головного мозку. Потерпілий має небезпечні для життя медичні стани”, – повідомляв тоді Gazeta Wyborcza прокурор Норберт Волинський, прессекретар Празької окружної прокуратури Варшави.

У виданні зауважили, що працівнику висунули звинувачення. Суд заборонив йому працювати на висоті, виїжджати з країни і зобов’язав щотижня з’являтися у відділок поліції. Свою провину чоловік визнав.

Своєю чергою на сайті міста Шепетівка повідомили, що газовий котел впав на Дмитра Ситарука. Хлопець отримав масивну травму лицьового черепа, лобової кістки та мозку.

“Пізно ввечері в середу, 7 серпня, 18-річний Дмитро помер у лікарні у Варшаві. Підліток весь час перебував у медикаментозній комі. Медики провели кількагодинну операцію, намагаючись врятувати хлопця. За прогнозами лікарів, навіть якби хлопець вижив, він мав би серйозні проблеми зі здоров’ям через характер отриманих травм. У березні йому виповнилося 18 років. Він уже два роки жив в Польщі і мріяв стати програмістом. Цим літом він підробляв в продуктовому магазині на Бялоленке в Варшаві. Однак всі плани перекреслила трагедія”, – зазначили у повідомленні. // УНІАН

 

You may also like...