Засуджено 13 учасників міжрегіонального угрупування, яке займалося збутом наркотиків та психотропів

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винними 13 членів злочинного угрупування у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участі у ній, незаконному придбанні зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України).

Організатору стійкого злочинного об’єднання судом призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Інших учасників засуджено від 5 до 10 років позбавлення волі, чотирьох з них – з іспитовим строком.

За даними слідства, чернігівець організував наркобізнес та залучив до незаконної діяльності 12 спільників. Злочинне об’єднання мало чітку ієрархічну структуру, а також окрему ланку злочинної організації з визначеним керівником. Кожен з учасників відповідав за свій напрям роботи – постачання, зберігання «товару», подальший збут, облік грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Організатор систематично надсилав учасникам злочинної організації канабіс, амфетамін та PVP-солі для їх подальшого фасування та розповсюдження шляхом так званих прихованих «закладок» на території Чернігівської, Сумської та Київської областей.

Збували наркотики і психотропи через спеціально створений Інтернет-магазин та чат-боти в месенджері Telegram, адмініструванням яких займався організатор.

Оплату за «товар» приймали на банківські карткові рахунки та крипто гаманець.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

You may also like...