8 років проведе у в’язниці чоловік, який до смерті побив пенсіонера

Зловмисник наніс потерпілому тілесні ушкодження, від яких він помер. Винуватця засуджено до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у липні 2022 року до Шевченківського управління поліції звернувся місцевий мешканець з повідомленням про те що він виявив у квартирі на вулиці Довнар-Запольського свого знайомого із слідами насильницької смерті. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники поліції встановили, що до вчинення злочину причетний 35-річний одесит, раніше судимий за нанесення тілесних ушкоджень.

Як з’ясувалось, підозрюваний прийшов до помешкання у якому колись проживав, однак був виселений власником за конфлікти з сусідами.

Фігурант обурився, що в його кімнаті проживає вже інший чоловік – батько власника квартири, тож наказав йому забирати свої речі і залишити квартиру. Проте, не отримавши бажане, фігурант накинувся на 61-річного пенсіонера та почав наносити йому численні удари руками та ногами. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Тоді слідчі, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та скерували обвинувальний акт до суду. На час досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою.

Вироком Шевченківського районного суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...