За зґвалтування дівчат 14 і 13 років зловмисник отримав 14 років позбавлення волі

Ювенальними прокурорами Вінницької обласної прокуратури доведено у суді винуватість 29-річного жителя Жмеринського району за вчинення зґвалтування неповнолітньої та малолітньої потерпілих та домагання дитини для сексуальних цілей (ч. ч. 3, 4 ст. 152, ч. 3 ст. 156-1 КК України).

Вироком Жмеринського районного суду Вінницької області йому призначено покарання – 14 років позбавлення волі з позбавленням права займатися педагогічною діяльністю на строк 3 роки.

Прокурор у суді довів, що у червні 2018 року, під приводом покататися на машині, обвинувачений завіз 14-річну дівчину до лісових насаджень, де в автомобілі зґвалтував її.

Крім того, чоловік у березні 2023 року через мережу Інтернету «Instagram» розпочав спілкування з 13-річною дівчинкою на сексуальні теми, у ході якого неодноразово висловлював пропозиції зустрічі з нею, з метою вчинення дій сексуального характеру. Після неодноразових пропозицій дівчина погодилася на зустріч. Обвинувачений, користуючись своїми віковою та фізичною перевагами, зґвалтував її.

Відомості стосовно засудженого будуть внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи після набрання вироком законної сили.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...