ДВБ Нацполіції припинила діяльність «бігунків» із сервісних центрів МВС у двох областях

На Черкащині та Чернігівщині ділки, які спробували налагодити незаконні схеми отримання водійських посвідчень у територіальних сервісних центрах, одразу ж були викриті оперативниками внутрішньої безпеки поліції та слідчими. Зловмисникам оголошено про підозри, подальшу їх долю вирішить суд.

У Черкасах 41-річний місцевий мешканець запропонував допомогти поновити водійське посвідчення. За 17 000 гривень він пообіцяв скористатися своїми «зв’язками» у ТСЦ для успішного складання іспиту з водіння, а також виготовити медичну довідку. Оперативники Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Черкащини затримали фігуранта під час отримання другої частини грошей.

На Чернігівщині «бізнесмен» обіцяв за гроші вплинути на адміністраторів ТСЦ щодо позитивної здачі теоретичних та практичних іспитів для отримання посвідчення водія категорії «В». Одразу після отримання грошей за здачу теоретичного іспиту – 6 000 гривень – чоловіка затримали оперативники Чернігівського управління ДВБ та слідчі поліції Чернігівщини.

«Бігунки» вже отримали підозри за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Оперативники внутрішньої безпеки продовжують протидіяти незаконним схемам у ТСЦ. Свідків подібних протиправних дій просимо анонімно повідомляти в Telegram-бот ДВБ: @dvb_np_bot або за номером (050) 352 72 77.

Важливо наголосити: звертаючись до посередників для оформлення документів у сервісних центрах МВС, ви ризикуєте стати співучасником злочину. Тому користуйтеся виключно офіційними послугами.

Заходи з викриття проходили за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури Прилуцької окружної прокуратури.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...