Є інформація про страту росіянами на полі бою 93-х українських полонених

Правоохоронці мають дані про страту російськими військовими на полі бою 93 українських військовополонених.

Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців, які були страчені саме на полі бою», – сказав Бєлоусов.

За його словами, 80% випадків страт українських військовополонених зафіксовано у цьому році. Водночас тенденція почала з’являтися у листопаді минулого року, коли «відбулися зміни у ставленні військовослужбовців РФ до наших військовополонених у гірший бік», зазначив керівник “департаменту війни”.

Він також повідомив, що 3 жовтня знову з’явилася інформація про страту українського військовополоненого.

«У Телеграм-каналах було поширено відео можливої страти ще одного військовослужбовця у зухвалій формі. Ми відразу з Головним слідчим управлінням СБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження», – зазначив начальник “департаменту війни”.

Читайте також: Розстріл 16 військовополонених на Покровському напрямку: загинули бійці двох підрозділів ЗСУ
Як повідомлялося, 1 жовтня 2024 року у Tелеграм-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

You may also like...