Поліція розслідує факт сексуального насильства відносно неповнолітньої закарпатки

Фігурантові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Слідчі Мукачівського районного управління поліції повідомили 19-річному місцевому жителю про підозру у вчиненні сексуального насильства відносно 16-річної дівчини. Зловмиснику обрано запобіжний захід

Нещодавно до поліції надійшло повідомлення від медиків Мукачівської обласної дитячої лікарні про госпіталізацію до медзакладу 16-річної дівчини. За висновками лікарів, у неповнолітньої діагностували отруєння невідомою речовиною.

За викликом одразу виїхала слідчо-оперативна група Мукачівського районного управління поліції. Правоохоронці встановили, що 16-річна закарпатка разом із трьома неповнолітніми подругами розпивали алкогольні напої у компанії повнолітніх юнаків у будинку 19-річного хлопця.

Останній, скориставшись безпорадним станом неповнолітньої, вчинив відносно неї насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням.

Надалі 19-річний закарпатець викликав для дівчат таксі. Водій, який прибув на місце події, побачив, що одна із неповнолітніх втратила свідомість і перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння. Він відмовився їх транспортувати та викликав «швидку допомогу». Медики у свою чергу й передали інформацію правоохоронцям.

Того ж дня співробітники поліції затримали причетного у порядку статті 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Подію кваліфікували за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України, тобто сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи, тобто вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи, вчинене щодо неповнолітньої особи.

Зловмиснику слідчі повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі. Наразі у поліції готують матеріали для скерування справи до суду.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

You may also like...