Правоохоронці викрили чоловіка, який розбив меморіальну дошку Степану Бандері

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури жителю села Великий Олексин повідомлено про підозру в хуліганстві (ч. 1 cт. 296 КК України).

За даними досудового розслідування, ввечері 11 жовтня цього року 60-річний чоловік, проходячи повз меморіальну дошку Степану Бандері, розташовану на гуртожитку по однойменній вулиці в обласному центрі, вдарив по ній кулаком. Від удару табличка розкололась навпіл.

Про подію правоохоронцям повідомила вахтерка гуртожитку. Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився житель Рівненського району, який  свій вчинок пояснив особистим неприязним ставленням до постаті Степана Бандери.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області. Призначено ряд експертиз, серед яких і психолого-психіатрична.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури

You may also like...