Опій, як засіб для існування

«За все у цьому житті доводиться платити», – сказав класик, і пересвідчитись у цьому не складає особливих зусиль. Хоча б і такий приклад доводить цю істину. Але про все по порядку. 

Аліна жила в селі разом з мамою. Стан здоров’я неньки потребував постійної уваги, 28-річна дівчина всіляко про неї турбувалася, тож на створення власної сім’ї часу не вистачало. З часом Аліна почала усвідомлювати, що зароблених грошей вистачає тільки-но на ліки, а бідувати та побиратися по світу зовсім не хотілось. Вирішення фінансової проблеми прийшло несподівано. Переглядаючи телевізійні програми, дівчина наткнулась на відеосюжет про затримання осіб за фактом збуту наркотиків, та в неї майнула думка, а що, якби самій зайнятись чимось подібним, тим більше, що в домашніх умовах виготовляти наркотичне зілля цілком можливо. Не замислившись над тим, що покарання за такий напрямок діяльності передбачено статтями кримінального кодексу, новоспечений «підприємець» почала думати, хто б їй міг допомогти, адже наркоманкою сама не була, як готувати зілля – не знала, а просто перепродувати суцвіття коноплі не бажала, бо усвідомлювала, що заробіток буде «не такий». Сировину для виготовлення опію знала, де дістати, тож справа полягала лиш у тому, щоб знайти «майстра», який з «напівфабрикатів» зробив би «джерело прибутку». Перебираючи в думках усіх своїх знайомих, нагадала про Олексія, який був наркоманом «зі стажем», тож вирішила з ним щонайшвидше зустрітися. На зустріч Олексій приїхав не один, а з товаришем. Захар виявився просто «знахідкою» для Аліни – по перше: наркоман, по друге: вмів варити «чудодійне зілля». Тож, домовитись про спільну справу не складало ніяких зусиль. За загальною домовленістю, Аліна повинна була купувати макову солому, а Захар з Олексієм – готувати з неї продукт для реалізації та знаходити покупців. Так як обоє парубків були наркоманами, в якості винагороди за свою роботу хотіли отримувати лише готовий опій для ін’єкцій, всі ж зароблені гроші поверталися Аліні. І робота закипіла… Аліна вправно віднаходила та доставляла сировину, а чоловіки швидко та ефективно переробляли її в «продукт», попередньо тестуючи на собі. З часом, закупівельні партії ставали все більшими, тож і об’єми вихідної продукції ставали більш значними , а отже і збільшувалось коло «покупців».

Така активна «діяльність» не могла не привернути уваги міліціонерів. В ході проведення оперативних заходів Аліна разом зі своїми поплічниками була затримана. Слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 307 КК України і подальшу долю торгівців смертельним зіллям вирішить суд.

Марина Херовимчук, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...