У Криму працівники міліції успішно звільнили із заручників касира магазину

24 жовтня на пульт централізованої охорони Джанкойського міжрайонного відділу Державної служби охорони надійшов сигнал «Тривога» з магазину, котрий знаходиться під охороною. Через три хвилини група затримання ДСО прибула на місце пригоди.

Відразу ж з’ясувалося, що в приміщенні магазина невідомий громадянин захопив у заручники касира, і погрожує йому ножем. Про ситуацію, що склалася, працівники державної служби охорони доповіли в чергову частину Джанкойського міськвідділу міліції, де було прийнято рішення про введення в дію оперативного плану зі звільнення заручників. На місце інциденту виїхали дві слідчо-оперативні групи на чолі з керівництвом міськвідділу і ДСО

Як пізніше розповів працівникам міліції 23-річний касир, котрий побував у заручниках, до магазина увійшов невідомий чоловік і, не кажучи ні слова, приставив до його горла ніж. Потім озброєний відвідувач повідомив про те, що, нібито, посварився зі своєю дівчиною і зажадав її негайного прибуття до магазину. Відвідувачі магазина, що спочатку сприйняли дії неврівноваженого відвідувача як жарт, попросили його прибрати ніж. Але той не мав наміру жартувати. Діставши більшого ножа, нападник знову приставив його до горла касира. Коли ж один з відвідувачів магазина спробував самостійно надати допомогу касирові і наблизився впритул до зловмисника, той завдав йому швидкого удару в ділянку серця і знову приставив ножа до горла свого заручника.

Міліціонери почали переговори з озброєною людиною, намагаючись в максимально короткий термін з’ясовувати причини, що спонукали її до здійснення неадекватних дій, а також конкретні вимоги. Відразу ж була встановлена особа людини. Зловмисник виявився 38-річним жителем Джанкою, він мешкає на цій же вулиці в сусідньому будинку

Чоловік зрозумілих відповідей не давав, він продовжував наполегливо вимагати, аби у магазин доставили його дівчину і родичів. Для переговорів на місце інциденту був доставлений рідний брат правопорушника, який увійшов в приміщення торгівельного залу у супроводі працівників міліції в цивільному одязі.

Під час переговорів і спілкування зловмисника з братом, правоохоронці, оцінивши ситуацію і скориставшись тим, що чоловік відвернув свою увагу від заручника, провели його миттєве затримання. Заручник і працівники міліції, що брали участь в затриманні, не постраждали.

Поранений відвідувач магазина госпіталізований.

Наразі слідчі Джанкойського МВ порушили кримінальну справа за ст. 15 ч.2, ст. 115 п.7 Кримінального кодексу України «Замах на вбивство з хуліганських спонук», а також вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 147 «Захоплення заручників» і ст. 296 ч.4 – «Хуліганство, здійснене із застосуванням холодної зброї» КК України.

Тетяна Булигіна ВЗГ ГУМВС України в АР Крим

You may also like...