Криминальная хроника Украины на 27.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 260 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 672 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 44 пограбування та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати та 408 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, в яких вилучено 10 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 037 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинуло та 105 – травмовано.

У Великоолександрівському районі Херсонської області 25 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями живота 66-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 24 жовтня в будинку потерпілої ножем вбив господарку й викрав 23 тисячі гривень.

У місті Херсоні 1 жовтня в лісопарковій зоні було знайдено мертвим з ознаками удушення 20-річного жителя Снігурівського району Миколаївської області. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 1 жовтня на вулиці зазначеного міста задушив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 26 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 25 та 31 рік. Попередньо встановлено, що вони вдень 10 жовтня в зазначеному місті на території парку відпочинку завдали тілесних ушкоджень 36-річному безробітному місцевому жителю й викрали в нього мобільний телефон.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника управління райдержадміністрації, котрий у 2008 році неналежним чином провів перевірку наданих документів фермерським господарством, на підстав чого було виділено 175 тисяч гривень бюджетних коштів на його розвиток (фактично не виконувалось). Таким чином, державі завдано збитків на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У місті Дніпропетровськ працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління садівничого товариства, котрий вимагав та отримав 72 тисячі гривень хабара від трьох місцевих жителів за прийняття останніх до членів зазначеного товариства та надання їм земельних ділянок. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлінь облдержадміністрації, котрі в 2007 році незаконно перерахували приватному підприємству 250 тисяч гривень бюджетних коштів на виконання не передбачених кошторисом ремонтно-будівельних робіт із будівництва адміністративного будинку, чим завдали збитків державі на вказану суму. Слідчим відділом міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...