Про найбільш резонансні злочини та події на 31.10.2010 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 169 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 860 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 16 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 900 г вибухівки, 5 електродетонаторів та 16 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 10,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 725 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 25 осіб загинуло та 129 – травмовано.

У місті Авдіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 жовтня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження іншому місцевому жителю.

У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Кривий Ріг. Попередньо встановлено, що він уночі 20 жовтня в квартирі місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

У місті Миколаїв в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів одного з селищ Миколаївської області. Попередньо встановлено, що вони ввечері 18 жовтня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

У Харкові 30 жовтня затримано іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому на території торгового центру під час раптово виниклої сварки ножицями заподіяв тілесні ушкодження своєму співвітчизнику.

В одному з селищ Дніпропетровської області затримано місцевого жителя, у будинку якого вилучено 900 г вибухівки та п’ять електродетонаторів.

У Солом’янському районі міста Києва на вулиці затримано жительку міста Васильків Київської області, у якої вилучено 1 г героїну.

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державної установи. Вони підробили накладні на поставку продуктів харчування приватним підприємцем до шкіл одного з районів. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 114 тис. гривень. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів)

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони в березні цього року незаконно надали дозволи приватним підприємцям на вирубку дерев на території одного з лісництв, чим завдали збитки державі на суму понад 345 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.246 та ч.2 ст.364 КК України (незаконна порубка лісу й зловживання владою або службовим становищем)

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він незаконно реалізував заставне майно банку, яке знаходилося на відповідальному зберіганні. Таким чином банківській установі завдано збитки на суму понад 470 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

МВС України

You may also like...