На Житомирщині учасники ОЗГ шахрайським способом отримали кредитів на суму майже 700 тисяч гривень

На Житомирщині викрито організовану злочинну групу, члени якої шахрайським способом отримали кредитних коштів на загальну суму близько 700 тисяч гривень. До її складу входили директор одного з підприємств області, начальник відділення банку та приватний підприємець (дві останні жінки), які добре один одного знали та чітко розподілили обов’язки кожного у злочинній схемі. 

Як повідомив заступник начальника УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Олег Казмірчук, полягала вона у наступному. Приватний підприємець підшукувала фізичних осіб, які, зважаючи на приятельські з нею стосунки та за певну суму подяки, погоджувалися оформити на себе кредит.

Начальник відділення банку особисто швидкими темпами їх проводила, лише один з них, до речі, становив майже 600 тисяч гривень. Керував цим всім директор підприємства, який власноруч виготовляв та надавав до банку фіктивні довідки про місце роботи та заробітну плату потенційних кредиторів.

Звичайно, останніх підприємниця разом із керівником афери переконали у тому, що гроші банкові повертатимуть самостійно і вчасно. Згодом люди, наразі таких встановлено троє, за свою довірливість та наявність отримали у спадок від «добродіїв» величезні борги перед фінансовою установою та цілком реальну загрозу позбутися власних осель, що були заявлені у документах як майнова застава.

Наразі тривають заходи щодо перевірки інформації про оформлення інших кредитів на підставних осіб.

Стосовно учасників організованої злочинної групи порушено кримінальну справу за ч.3 ст.28 (Вчинення злочину організованою групою), ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання до організатора фінансових махінацій запобіжної міри – взяття під варту.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

МВС України

 

You may also like...