Криминальная хроника Украины на 30.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 238 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 446 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 26 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 115 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 9,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 255 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 28 осіб загинуло та 105 – травмовано.

У місті Маріуполі Донецької області 21 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 67-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 57-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 20 листопада в зазначеному будинку вбив табуреткою господаря під час раптово виниклої сварки.

У місті Кіровограді 2 липня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані 42-річну безробітну місцеву жительку, яка 5 липня в лікарні померла. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 1 липня цього року в квартирі своєї сестри завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Великомихайлівському районі Одеської області 3 липня на території власного домогосподарства в приміщенні літньої кухні було знайдено мертвою з ознаками удушення 78-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 3 липня цього року, з метою крадіжки, проник до літньої кухні потерпілої, але його застала господарка, тож він задушив останню.

У місті Одесі 31 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 22-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 50-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 31 жовтня вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Львові 29 листопада на вулиці 36-річний безробітний місцевий житель пострілами із стартового пістолета, переробленого для стрільби патронами калібру 9 мм, вбив 42-річного безробітного місцевого жителя під час сварки на ґрунті неприязних відносин, після чого покінчив життя самогубством, провівши постріл зі згаданого пістолета в голову.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя, котрий надав до акціонерного банку фіктивну довідку про місце роботи та доходи й незаконно отримав понад 1,5 мільйона доларів США кредиту. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу виконавчої служби районного управління юстиції, котра вимагала та отримала 3,5 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за припинення стосовно нього виконавчого провадження. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників публічного акціонерного товариства, котрий упродовж 2007-2008 років не надав до належної інстанції інформацію про фінансові операції, пов’язані з отриманням понад 18 мільйонів гривень страхових внесків, що підлягали обов’язковому фінансовому моніторингу. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209-1 (умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...