Спритник зі Стрия «продавав» машини своїх друзів

У березні двадцятип’ятирічний мешканець Стрия подзвонив по телефону до свого знайомого – тридцятичотирирічного чоловіка, який мешкає у Турківському районі, та запропонував йому придбати автомобіль за дуже вигідною ціною. Авто, нібито, конфісковане банком за несплату кредиту. 

Чоловік із задоволенням відгукнувся на пропозицію та домовився про зустріч, щоб подивитися запропоновану автівку.

У визначений день потенційний покупець, запросивши із собою свого друга, мешканця Турки, відправились оцінювати покупку.

Продавець приїхав на автомобілі, на якому були зняті реєстраційні номери. Чоловіки довго оглядали машину і прийшли до висновку, що такий товар неодмінно треба брати. Домовились за ціну – 500 доларів США завдатку, а решту суми після оформлення документів на машину.

Побачивши, як поталанило другу з покупкою, мешканець Турки також зажадав придбати подібний автомобіль. Стрийського молодика не довелося довго вмовляти, він з радістю пообіцяв знайти подібну машину. Задоволені чоловіки роз`їхались по домівках.

Через кілька днів до мешканця Турки зателефонував все той же молодик зі Стрия та повідомив, що знайшов машину, призначив зустріч та суму завдатку – 1800 доларів США.

І цього разу кмітливий молодик приїхав на новій машині без реєстраційних номерів. Покупцю вона одразу сподобалась, вирішив, що буде її купувати і віддав завдаток.

Через деякий час покупці отримали від стриянина по телефону повідомлення, що він не може оформити обіцяні машини – виникли проблеми, але гроші він їм неодмінно поверне.

Довго розчаровані автолюбителі намагались повернути свої гроші. Аж у квітні таки зустрілись зі стрийський «комбінатором» та отримали від нього письмову розписку, в якій він зобов’язався віддати гроші на початку травня.

Проте у вказаний термін гроші повернуті не були, а молодик не давав про себе чути, на телефонні дзвінки не відповідав.

Ошукані покупці звернулись за допомогою до міліціонерів, які поставили крапку у «комерції» стрийського спритника.

Як з`ясували правоохоронці, винахідливий молодик позичав автомобілі у своїх знайомих на деякий час, щоб „поїхати у справах”. А вони і не здогадувались, що таким чином їхні автомобілі уже виставлені на продаж. Встановлено, що одна із автівок дійсно оформлена у кредит, проте її власник справно платить щомісячно гроші в банк.

За фактом шахрайства порушено кримінальну справу .

Галина Кухар, ВЗГ Стрийського МВ ГУМВС України у Львівській області

МВС України
 

You may also like...