Міліція нагадує: вільний доступ для злодіїв – ваші незамкнені двері!

Часто в міліцейських зведеннях йдеться про крадіжки, вчинені вільним доступом. За цією нехитрою термінологією стоїть людська безпечність – народ забуває замикати двері власного помешкання. А робити це потрібно не тільки тоді, коли йдете з дому, а, навіть, коли в помешканні зібралася вся сім’я. Бо злодії не дрімають. 

Жертвою «вільнодоступних» злодіїв стала одна тернопільська родина. Серед білого дня, коли в помешканні були майже всі члени сім’ї, зник гаманець з грошима. Втрата начебто і невелика – якихось двісті гривень, але ж не про кількість йдеться. Ймовірність, що злодії могли поцупити набагато більше була великою, адже «візиту» непроханих гостей ніхто не помітив. Щоправда, затримати одну з підозрюваних вдалося, і то лише тому, що неповнолітні злодії вирішили вдруге повернутися до обкраденої квартири для того, як стверджують самі, щоб повернути гаманець.

Як розповіли працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Тернопільського міськвідділу, до крадіжки виявилися причетними троє неповнолітніх волоцюг.

Уродженцям Закарпаття, як відомо, не всім вдома сидиться: кочують, жебракують і, найгірше, чинять злочини. Троє підлітків були з того табору, що осів на території Великої Березовиці. Дітей ніхто не контролював, тож якогось дня вирішили вони поїхати до обласного центру. Справ у місті в них, звичайно, не було, тож надумали пройтися під’їздами багатоповерхівок, а раптом хтось двері до квартири забув замкнути.

Жертв шукати довго не довелося. Зайшли до помешкання тихо, витягнули з сумки гаманець з грошима і помандрували далі поверхами. Але якоїсь миті 16-річному закарпатцю в голову прийшла ідея ще раз повернутися до квартири і покласти назад порожній гаманець. Дві сестри, що складали компанію юному крадію, задум підтримали. Та не пощастило. Двері рипнули, і господиня на шум вийшла в коридор.

Не всім зловмисникам вдалося втекти. Одну з сестер потерпілі затримали і викликали міліцію. Згодом правоохоронці встановили і затримали всіх учасників злодійської зграї, розшукали у таборі батьків підозрюваних. Проводиться розслідування.

ВЗГ УМВС України в Тернопільській області
 

You may also like...