Зґвалтувавши свою жертву, нелюд… заснув просто на місці злочину, де і був затриманийї

У стані алкогольного сп’яніння людина здатна на різні дурниці й не тільки, часто це переходить межу дозволеного й люди скоюють тяжкі злочини. Злочин, який було скоєно в листопаді поточного року, у стані сильного алкогольного сп’яніння, дурістю або непорозумінням зовсім назвати не можна. Спілкуючись з так званим «героєм» можна сказати, що зовні він здається симпатичним: правильні риси обличчя, відкритий погляд. Міркує логічно. Словом, звичайний, нормальний хлопець, як усі. З боку педагогів, де він вчився, претензій з навчання особливих не було, та й поводився спокійно й тихо. Можливо, ніколи б оточуючи і не подумали, що цей нічим не примітний парубок зробив такі страшні злочини – розбій і зґвалтування. 

Рано вранці першого листопада поточного року він угамував спрагу пивом після бурхливого розпиття спиртних напоїв уночі. Привід був серйозним – проводжав своїх друзів на службу до Збройних сил. Розпиваючи пиво біля кіоску, він побачив віддалік жінку, з його слів, відразу спало на думку – забрати сумку, оскільки напевно там були гроші. Наздогнавши жінку, він підняв порожню пляшку з землі й наніс нею удар по голові. Складно уявити в цей момент стан цієї жінки, але можна спробувати… Уявіть собі ваш звичайний день, ви йдете знайомою вулицею, навколо звичний пейзаж аж раптом на вас… обрушився якийсь удар. Ви нічого не встигнете зробити, навіть подумати не встигнете. Все, здається, кінець…Однак подолавши це жахливе почуття, жінка стала чинити опір, чого хлопець не очікував. Первісний план Віталія не спрацював. Віталій зрозумів, що жінка може втекти й повідомити про напад до міліції. Миттєво прийшло рішення: цього допустити не можна. Віталій наніс ще декілька ударів по голові жінці. Від болю вона знепритомніла. Але от питання: Навіщо він це зробив? Адже Віталій не забрав сумку, те що там знаходилося, як планував раніше, а просто її сховав. Видно його цікавило зовсім інше. Значить у той момент, коли він побачив жінку, яка йшла, все-таки в підсвідомості була ще одна думка… про що Віталій, швидше за все, просто не хоче зізнатися, і в першу чергу собі. Протягнувши метрів п’ять жінку по землі, затягнувши її у безлюдне місце, він зробив те, що забути буде важко, а може й неможливо – зґвалтування.

Велика кількість алкоголю зробила свою справу – Віталій заснув просто на місці злочину. Жінка, зібравши останні сили, набрала номер телефону – 102. Віталій був затриманий на місці скоєння злочину співробітниками Попаснянського районного відділу міліції. Жінка в стані шоку була госпіталізована до лікарні. Важко уявити те, що довелося пережити цій жінці, тим більше що ґвалтівник за віком годиться їй у сини.

Чи зможе вона забути цей кошмар і біль. Цього ніхто знати не може, але зрозуміло одне, що цей жахливий випадок залишить незгладимий відбиток на все її життя. Адже тепер повертаючись додому, звичайним маршрутом, навіть через кілька років, вона постійно буде згадувати ті страшні хвилини що відбулися з нею. Буде озиратися і вдивлятися в обличчя людей, які будуть проходити повз, боячись побачити те обличчя, яке ніколи б у житті більше не хотіла побачити.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.ст.152, 187 Кримінального кодексу України. Провину свою в скоєнні злочину Віталій визнає повністю і кається у скоєному. Як говориться, неважливо, крадій, грабіжник, вбивця, ґвалтівник – будь-який злочинець сподівається на співчуття та прощення. Причому не тільки близьких рідних або себе подібних, але й суспільства, в якому живе. Так вже влаштована людина – вона прагне знайти пояснення й розуміння будь-якому вчинку, навіть якщо він не вкладається в рамки моралі та закону. Однак чи зможе Віталій сам вибачити себе? І який відбиток залишить у його душі строк відбування покарання за вчинене, тем паче, що раніше він не був судимий і поки не уявляє собі, що його чекає там – за колючим дротом…

Ірина Толмачова, ВЗГ Попаснянского РВ УМВС України в Луганській області

МВС України
 

You may also like...