Криминальная хроника Украины на 23.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 709 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 442 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 18 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 253 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 29,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 685 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 70 – травмовано.

У місті Марганці Дніпропетровської області 21 грудня в квартирі 47-річної безробітної місцевої жительки знайдено мертвим із ножовими пораненнями її співмешканця – 56-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 19 грудня в зазначеній квартирі вбила ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Овідіопольському районі Одеської області 21 жовтня двоє невідомих у масках увірвалися до будинку 40-річної безробітної місцевої жительки. Нападники завдали тілесних ушкоджень господарці, викрали сейф, у якому знаходилося 26 тисяч доларів США, п’ять тисяч гривень, ювелірні вироби й втекли. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 17-річного студента одного з інститутів місцевого жителя та 16-річного учня коледжу жителя обласного центру.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного жителя Канівського району Черкаської області, з автомобіля ВАЗ якого вилучено 25 кілограмів марихуани.

У місті Одесі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з митних постів. Вони, у порушення порядку митного оформлення, без нарахування обов’язкових платежів, надали громадянам дозволи на ввезення на територію України 31-го автомобільного кузову іноземного виробництва. Таким чином, державі завдано збитків на загальну суму 780 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...