Кінець зухвалої гри злодіїв-екстремалів: один став інвалідом, решта опинилися за ґратами…

Нічною автодорогою «Кременчук-Дніпропетровськ» рухається вантажівка. Позаду неї, на відстані півметра від кузову прилаштовується автомобіль BMW. На швидкості 80-90 км на годину з вікна пасажирського сидіння чоловік у чорній масці вибирається на капот легковика, дістається кузову і зникає за дверима вантажівки…

Це не епізод малобюджетного бойовика, і події розгортаються не на знімальному майданчику, а виконавці трюків – не каскадери. Змальована ситуація цілком реальна. Головні ролі кримінального сюжету виконують учасники організованої злочинної групи, які в процесі руху завантажують викрадені мішки та коробки з товаром у сірий «Бумер».

Розв’язку «кіношної історії» прискорили оперативні працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС Полтавщини, які затримали п’ятірку злодіїв-екстремалів на гарячому, після скоєння злочину.

Геннадій Бендрик, заступник начальника УБОЗ області, повідомив, що під керівництвом 32-річного організатора у складі групи працювали четверо мешканців міста Кременчук, двоє з яких раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Під час обшуків квартирних та підсобних приміщень, в яких зловмисники зберігали викрадені товари і знаряддя злочину, правоохоронці вилучили автомобіль BMW-530, в багажному відділенні якого зберігалися фірмові мішки, заповнені насінням соняшника, легковик Volkzwagen-Pazzat B-4, кусачки по металу, молоток, маски з прорізями для очей та рота, лом і кувалду, а також ящики із зеленим чаєм, автомобільним маслом, спортивним одягом та іншими промисловими товарами.

Нічні «рейди» зловмисників тривали декілька місяців. Викрадені товари спільники реалізовували у роздріб знайомим або використовували у побуті. До речі, зухвальство, з яким вони виконували небезпечні «трюки» на капоті легковика на високій швидкості коштувала одному із соратників здоров’я. 31-річний Олег (ім’я змінено) першим вибув з ризикованої «гри» через серйозну травму хребта, яку дістав під час скоєння злочину – чоловік втратив рівновагу і на ходу впав з капоту BMW.

На даний час відносно учасників злочинної групи порушено кримінальну справу. Усі фігуранти  перебувають під арештом. Вочевидь сценарій кримінальної саги буде не таким оптимістичним для її героїв.

ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області

You may also like...