Криминальная хроника Украины на 14.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 616 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 905 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 31 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 45 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві гвинтівки, дев’ять обрізів мисливських рушниць, 15 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки, електродетонатор та 1 025 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, в яких вилучено 15,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 605 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 60 – травмовано.

У місті Краматорську Донецької області 22 грудня минулого року в приватному домоволодінні було знайдено мертвими з ножовими пораненнями господаря, його сина та місцевого жителя, усі віком від 66 до 28 років. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 грудня минулого року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбили потерпілих під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Котовському районі Одеської області 13 січня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 38-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 33-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він в будинку потерпілого молотком завдав вказаних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Києві 13 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він у 2008 році, шляхом зламу замків вхідних дверей, проник до квартир двох безробітних місцевих жительок, віком 50 та 48 років й викрав гроші та ювелірні вироби.

У місті Тернівці Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 42-річну безробітну раніше судиму місцеву жительку, у якої вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Запоріжжі працівники міліції затримали 40-річну безробітну місцеву жительку, у будинку за місцем проживання якої вилучено 7,8 кілограма марихуани.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 42-річного безробітного жителя Києво-Святошинського району Київської області, у якого вилучено два грами героїну.

У Харківській області працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено три кілограми конопель.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2009 році завищив обсяг виконаних робіт з реконструкції берегоукріплення, чим завдав збитків державі в сумі 3,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Донецькій області прокуратурою працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу міськвиконкому, котра вимагала та отримала 10 тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за надання дозволу на розміщення на території центральної площі міста торгівельного об’єкту – ярмарки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря стоматологічної поліклініки, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за видачу довідки, необхідної для отримання ліцензії в Міністерстві охорони здоров’я України на відкриття стоматологічного кабінету. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...