Криминальная хроника Украины на 19.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 485 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 789 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних нападів, 36 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено два пістолета, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, 15 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 600 грамів вибухівки та 709 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб, в яких вилучено 11,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 950 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 57 – травмовано.

У Миронівському районі Київської області 15 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 67-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали онука потерпілої – 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 15 січня в згаданому будинку сокирою вбив господарку під час раптово виниклої сварки.

У місті Кіровограді в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком 35 та 36 років. Попередньо встановлено, що вони вранці 14 червня 2005 року на території закритого акціонерного товариства під загрозою пневматичного пістолета відібрали в 30-річного водія-експедитора згаданого товариства жителя міста Вишневого Києво-Святошинського району Київської області інкасаторську сумку, у якій знаходилося 169,6 тисячі гривень.

У місті Житомирі 18 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземних громадян. Попередньо встановлено, що вони 30 грудня минулого року в згаданому місті викрали автомобіль 34-річного приватного підприємця жителя міста Бердичева Житомирської області.

У місті Харкові 18 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного громадянина сусідньої держави та двох безробітних жителів Дергачівського району Харківської області, віком 37 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 23 грудня минулого року пошкодили замки вхідних дверей гаража 28-річного безробітного місцевого жителя й викрали автозапчастини та зварювальний апарат.

В Артемівському районі Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено чотири гранати, вісім мінометних мін та 123 набої до різної зброї (усе часів Великої Вітчизняної війни).

На Луганщині працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у гаражі якого вилучено 800 грамів вибухівки.

У Кам’янка-Бузькому районі Львівської області в підсобному приміщенні домогосподарства 63-річної пенсіонерки місцевої жительки працівники міліції вилучили 13,4 кілограма макової соломки.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 37-річного безробітного жителя міста Ніжина Чернігівської області, у якого вилучили 30 грамів амфетаміну.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників державного підприємства, котрий вимагав та отримав 100 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за укладання договору оренди промислової території (загальна площа дві тис. м²) вказаного підприємства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора продуктового ринку товариства з обмеженою відповідальністю, котра вимагала та отримала 2,5 тис. гривень хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на торгівлю м’ясопродуктами та ковбасними виробами на території вказаного ринку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...