Криминальная хроника Украины на 01.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 123 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 710 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 28 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 187 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, в яких вилучено 9,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 816 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 68 – травмовано.

У місті Дніпропетровську 30 січня в приміщенні охорони відділення філії відкритого акціонерного товариства знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 53-річного чоловіка та в непритомному стані з ножовим пораненням живота 66-річного охоронника вказаного відділення місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 70-річного пенсіонера місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 30 січня в зазначеному приміщенні під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив охоронника та завдав поранення ще одному потерпілому.

У Мар’їнському районі Донецької області 31 січня 44-річний безробітний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, намагався вибити вхідні двері до будинку 51-річного безробітного місцевого жителя. Останній, через зачинені двері, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого. Підозрюваного затримано.

У місті Селидовому Донецької області 30 січня в гаражі на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 57-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 30 січня, з метою заволодіння грошовими коштами, зайшли до зазначеного гаражу, вбили господаря й викрали 800 гривень.

У Чернігівській області 30 січня у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 59-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 січня в будинку потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю.

У місті Запоріжжі 31 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він три години тому в зазначеному місті на вулиці з автомобіля ВАЗ 45-річного безробітного місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилися 700 гривень та особисті документи

У місті Харкові 31 січня працівники міліції затримали 35-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він 29 та 31 січня в зазначеному місті з автомобіля “Шкода” 34-річного безробітного місцевого жителя та автомобіля “Хонда” 32-річної безробітної місцевої жительки викрав особисті речі.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області працівники міліції затримали 39-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, зі схованки якого вилучено 8,4 кілограми марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від представника однієї з громадських організацій за сприяння йому в отриманні дозволу на здійснення певного виду діяльності. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з університетів, котра вимагала та отримала 3,6 тисячі гривень хабара від старости однієї з навчальних груп за успішне складання іспитів студентами згаданого навчального закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині 31 січня працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю в службовому кабінеті затримали посадовця райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 12,2 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за неперешкоджання йому в підприємницькій діяльності. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...