Криминальная хроника Украины на 20.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 274 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 23 пограбування та 4 факти незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено пістолет, одну гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 609 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб, в яких вилучено 6,8 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 546 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 49 – травмовано.

У місті Харків 18 лютого у своїй квартирі було знайдено мертвою місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи, проведеної 19 лютого, її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано співмешканця потерпілої – громадянина однієї з колишніх республік СРСР. Попередньо встановлено, що він уночі 17 лютого в згаданій квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 8 січня в зазначеному місті зайшли до приміщення приватного магазину й під загрозою пневматичного пістолета відібрали в продавця 3 тис. грн. виручки та картки поповнення рахунків мобільного зв’язку.

В одному з селищ Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох жителів зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони вночі 19 лютого біля іншого селища згаданої області, з хуліганських спонукань, підпалили пам’ятник – монумент “На честь переходу угорськими племенами через Карпати”.

У місті Київ 19 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в під’їзді житлового будинку закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель. Правопорушника затримано.

У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника споживчого товариства. Він реалізував майно вказаного товариства (корпуса хлібозаводу та обладнання) за цінами, які нижчі, визначених аукціоном. У результаті протиправних дій згаданому товариству завдано збитків на суму 381,2 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника медичного закладу. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому акту санітарно-епідеміологічного обстеження деревообробного цеху, без проведення відповідної перевірки. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду складського приміщення. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...