Міліція розшукує ґвалтівника неповнолітньої дівчини (ФОТО)

Ця сумна історія можливо стане в нагоді тим юним дівчатам,  впевненим у власній чарівності і неповторності, які з легкістю знайомляться з незнайомцями і маже через декілька хвилин спілкування ладні відправитись з ними куди завгодно. Нашій героїні 17 років. В міліцію вона звернулась із заявою про зґвалтування. Матеріали по її слідчій справі вмістились в один великий том. Позаду в дівчини – фізичний та душевний біль, сьогодні – візити до слідчого і очні ставки з одним із своїх кривдників. І всього цього могло б не бути, як би  того злощасного вечора вона виявила хоч крихту обачності і не була занадто довірливою.

Того вечора дівчина відпочивала в одному з міських кафе. Було трохи сумно – кругом пари, веселі компанії, а вона одна. Проте незабаром до неї за столик присіли двоє  чоловіків і зав’язалась  розмова. Коли ж дівчина почала збиратися додому, нові знайомі запропонували її підвезти. Взяли таксі, та поїхали чомусь не за вказаною студенткою адресою, а зовсім в інший бік – на Баранівку. Тут всі втрьох вийшли з машини, причому чоловіки гроші водію не заплатили, а наказали чекати, мовляв зараз візьмемо «лаве» і поїдемо далі. Самі ж зайшли у якийсь прохідний двір та вийшли на сусідній вулиці.

Вже тоді дівчина почала вириватися та проситись щоб її відпустили. Але випадкові «кавалери» міцно утримували її, та ще й надавали ляпасів, щоб заспокоїлась і не намагалась втекти. Тендітній дівчині нічого не залишалось як підкоритися…

Все що сталося потім Катя згадує як страшний сон.  Покидьки затягли її в якийсь флігель, побили, змусили випити півпляшки горілки і почали ґвалтувати. Наруга супроводжувалась лайкою, побиттям та навіть погрозою вбити, якщо не буде підкорятися або заявить в міліцію. Під ранок двоє нелюдів записали собі номер мобільного телефону дівчини (пізніше ґвалтівники телефонували Катерині і погрожуючи розправою наказували мовчати), вивели її на якусь вулицю і покинули.

«Я була дуже налякана» –  говорить потерпіла – «Після того, що зробили ці двоє я і справді думала, що вони нікого не бояться. Вони казали мені, що якщо я піду в міліцію, вони про це відразу ж дізнаються. Мовляв там у них все під контролем. Та й імен їхніх я теж не знала бо вони весь час називали один одного по різному: то Віталик, то Роман, то Степан. Та ще іноді розмовляли незнайомою мені мовою … щоб я нічого не зрозуміла».

Лише одного разу один з ґвалтівників звернувся до свого приятеля по прізвиську. Прізвисько дівчина запам’ятала. Саме ця обставина і допомогла потім міліції швидко розкрити цей тяжкий злочин.

Однак Катерина позбувшись ґвалтівників, ні в той ні в наступний день так і не ризикнула звернутися до міліції за допомогою. Через кілька днів у гості до дівчини приїхала з району її мати. Побачивши жахливий стан доньки, почала допитуватись, що ж трапилось. Дівчина не зізналась. Говорила, на вулиці побили невідомі. Проте жінка не повірила і взявши доньку за руку прийшла з нею до міліції. Тільки тут працівники кримінальної міліції у справах дітей Ковпаківського райвідділу міліції після довгої бесіди з потерпілою з’ясували що ж сталося насправді.

«За отриманими описами та по випадково почутому дівчиною прізвиську, правоохоронці з’ясували особу одного з ґвалтівників» – розповідає начальник Ковпаківського райвідділу міліції майор міліції Володимир Богачов – «Ним виявився раніше 5 разів засуджений за пограбування, крадіжки та причинення тяжких тілесних ушкоджень 33-річний сумчанин. В ході оперативно-розшукових заходів було з’ясовано і місце перебування підозрюваного. Озброєні оперативники оточили подвір’я і будинок де знаходився злочинець та затримали його».

Спільник затриманого, вочевидь дізнавшись, що його розшукують правоохоронці сьогодні переховується. Особу його з’ясовано і затримання негідника лише справа часу.

Шановні громадяни! Міліцією м.Суми за злочини, передбачені ст.152 ч.3 та ст.153 ч.2 Кримінального Кодексу України розшукується гр.Федоренко Богдан Олександрович 28.08.1986 р.н. На вигляд чоловіку 25-28 років, худорлявий, зріст 173-175 см., обличчя худе, брови густі, ніс прямий великий, волосся темне русе, очі карі, смаглявий колір шкіри, може розмовляти на українсько-російському «суржику», володіє мовою ромів. Особлива прикмета – чіткий шрам на лобі, перпендикулярно лівій брові.

Насильник

Якщо Вам відоме місце знаходження Федоренка Б.О. просимо терміново повідомити в міліцію за телефонами 676-296, 676-325 або 102 цілодобово. Анонімність гарантується.

Начальник СЗГ Сумського МУ
УМВС України в Сумській області

Володимир Кузьменко 

You may also like...