Намагаючись покарати кривдника своєї коханої, хлопець опинився на лаві підсудних

На території обслуговування Краснолуцького міського відділу міліції УМВС України в Луганській області є два селища, розташованих поруч один з одним: Грушове та Софіївка. Віддалені вони від міста досить далеко. Тут мешкає невелика кількість людей та всі вони один одного добре знають. Тому в селищах певною мірою панують свої порядки й традиції. І, якщо хтось когось образить, то спочатку намагаються розібратися самі, за допомогою сварок і скандалів, а деколи і рукоприкладства. Такі ж стосунки і серед молоді. А нинішня молодь, як відомо, запальна й зухвала.

Приблизно за таким сценарієм відбувалися нещодавні події в с. Грушове. До Максима, мешканця сусідньої Софіївки, дійшли чутки, що якийсь хлопець із с. Грушове не дуже добре озивається про його дівчину. Скипіла молода кров, і «Ромео» вирішив провчити хлопця й довести, що він не правий. Крім того, на думку Максима, не завадило б, аби цей негідник ще й вибачився перед його коханою.

На зустріч із ним збирався дуже ретельно. Навіть стартовий пістолет із собою прихопив, який з його слів колись забув попутний пасажир в його автомобілі. Завбачливий Максим залишив знахідку собі на випадок, якщо раптом трапляться незговірливі товариші. І пізно ввечері приїхав до Грушового. Селище Максим знав добре, любив із друзями відірватися на місцевій дискотеці. Він чудово знав, що вечорами сільська молодь збирається біля клубу. Трохи поспілкувавшись із місцевими молодиками, Максим з’ясував все про хлопця, який образив його кохану.

З невеликої групи людей цей парубок нічим особливо не відрізнявся, але Максим знайшов свого недруга в напівтемряві з легкістю. Він підійшов до нього і запропонував відійти поговорити по-чоловічому. Нічого не підозрюючи, Сергій, а саме так звали хлопця, погодився. І тільки потім він зрозумів, що не варто було цього робити. Буквально за пару хвилин Сергій дізнався про себе стільки «приємного», що навіть не встиг зрозуміти, за що йому ця «винагорода». Ну, а далі була тривала непристойна розмова, в ході якої один іншому наговорили багато грубощів. Після цього, ображений Максим, а він був обурений тим, що його суперник не хотів визнавати себе винним і просити вибачення, вирішив, що час вже переходити до більш радикальних дій, і вдарив Сергія. Адже не для того він приїжджав до сусіднього селища, аби поїхати ні з чим.

Побачивши, що скандал переростає в бійку, друзі Сергія не могли залишатися осторонь і спробували їх розняти. Максим до такого повороту подій був готовий: недовго думаючи, він дістав із кишені куртки пістолет і, не цілячись, вистрілив спочатку в Сергія, а потім і в молодого чоловіка, який опинився поруч, і сховався в темряві.

Кулі потрапили обом у живіт. На щастя, свідки події вчасно викликали швидку допомогу. Обидва хлопці госпіталізовані та знаходяться на лікуванні.

Наразі стосовно Максима порушено кримінальну справу за ст. 121 (Навмисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Остаточне рішення за цим фактом прийме суд, але вже зараз можна сказати однозначно, що покарання Максимові не уникнути.

Ось так, намагаючись покарати свого кривдника, хлопець, який ніколи не потрапляв у поле зору міліції, опиниться на лаві підсудних.

Марина Бабічева, Краснолуцький МВ УМВС України в Луганській області

МВС України

You may also like...