Із чотирьох мешканців Кузнецовська «провидиця» «зняла порчі» на 10 тисяч гривень

У пошуках виходу зі складних життєвих ситуацій дехто все таки продовжує сподіватися на допомогу провидиць і ворожок. От тільки послуги останніх платні, незалежно від кінцевого результату, а суми за «роботу» подекуди стають захмарними. Втім, це абсолютно не насторожує тих, хто шукає порятунку від насланої порчі. У тенета чергової шахрайки потрапили нещодавно мешканці Кузнецовська: 36-річний Антон, 23-річна Марія, 30-річна Віра та 42-річна Анастасія.

У березні цьогоріч спадкова провидиця Ірина через оголошення в місцевих газетах пропонувала свої послуги з провіщення майбутнього, усунення сімейних проблем, звільнення від родового прокляття тощо. Довірливі громадяни записувались на прийом, ні на мить не підозрюючи, що потрапляють у пастку до шахрайки.

Всі сеанси проходили в три-чотири етапи. Щоб зняти порчу, треба було принести спочатку гроші  (сума завжди була магічна), а далі — золоті вироби, за допомогою яких начебто знімали прокляття і які мали бути повернуті власнику через кілька днів. Під час сеансів гадання та спіритизму шахрайка заволоділа у загальному в чотирьох мешканців Кузнецовська 10 тисячами гривень та шістьма золотими виробами. Маючи на руках кругленьку суму, провидиця зникла. 36-річний Антон, 23-річна Марія, 30-річна Віра та 42-річна Анастасія зрозуміли, що їх ошукали лише тоді, коли, прийшовши на черговий сеанс, побачили закриті двері «офісу» ворожки. Тож подальші «магічні дії» доводиться здійснювати працівникам Кузнецовської міліції, до яких звернулися потерпілі. На вигляд шахрайка  віком 30-35 років, середнього зросту, з темним чорним волоссям.

— Наразі за цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Кузнецовського МВ Михайло Пацай. — Тривають слідчі дії.

Працівники міліції вкотре застерігають громадян: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці, впустите до себе додому, або прийдете до неї на сеанс, допоможе вам вирішити родинні проблеми або покращити здоров’я. Найкраще, не мати справу з пройдисвітками, а коли потрапили на гачок до шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції, намагайтеся запам’ятати їхні риси обличчя, одяг та інші прикмети.

Віта Яйченя, ВЗГ УМВС України у Рівненській області

МВС України
 

You may also like...