Знайдений гаманець — як спосіб шахрайства

Жага до грошей «погубили» 46-річну охтирчанку, в результаті чого сама опинилась жертвою зловмисників. А все через долари, які нібито знайшов перехожий чоловік у чужому загубленому гаманці. Та побачивши, що «знахідку» він помітив не один, вирішив поділитися з жінкою, яка також проходила поряд. Та радіти було нічому, через кілька хвилин знайшовся і псевдо власник викраденого….

«Голь на выдумки хитра»! Чомусь саме цей відомий вислів приходить на думку, коли слухаєш розповідь жінки, яку так просто, майже по-дитячому, обвели навколо пальця. А трапилася з нею наступна пригода.

Близько опівдні пані Валентина поверталася додому. Ідучи повз колишню будівлю РАГСу, її обігнав невідомий чоловік на вигляд 50-55 років, на зріст приблизно 160 см, крупної статури, волосся сиве, одягнутий у чорні брюки, сіро-зелений піджак, світлу сорочку, зав’язану  краваткою. І, раптом, на очах у жінки, цей незнайомець знаходить на землі гаманець, метрів зо два перед нею, і, звичайно, піднімає його. Як розповіла жінка потім слідчому, думала, що гаманець згубив хлопець, який йшов уже далеко попереду них. В цей час Валентина Леонідівна вже наблизилася до сивого чоловіка, який із розгубленим обличчям почав звати хлопця, що втратив гаманець, і, мабуть, хотів його повернути. Але той уже не чув. Тож, чоловік відкрив знахідку, в якій знаходилися американські долари. Побачивши здивування жінки, добродій запропонував поділитися з нею грошима. Ну хто відмовиться від такої спокусливої пропозиції? Так, вони разом попрямували за приміщення «Ощадбанку», що знаходиться поблизу. Аж, раптом,  їх наздогнав стурбований молодий хлопець, який запитав, чи не знаходили вони гаманця, мовляв загубив десь по дорозі.

Звичайно, бажання легкої наживи взяло гору і «спільники» відповіли, що їм нічого не відомо, і ніякого гаманця не знаходили. Так, засмучений хлопець пішов собі ні з чим, а Валентина Леонідівна з чоловіком зайшли до подвір’я гімназії, щоб розділити знахідку. Але, знову звідкись з’явився обдурений молодик і, наблизившись до них, попросив показати свої речі. Жінка, не замислюючись, розстебнула сумочку, а чоловік показав кишені піджака. Та хлопцю цього здалося мало і він попросив незнайомця пройти з ним, щоб добре його обдивитися. Тоді ж, чоловікові вдалося передати знайдений гаманець жінці, а взамін він попросив пані Валентину віддати йому золотий ланцюжок, який був на жінці, та її золоту обручку. А швидко взявши прикраси, чоловік пішов за молодиком у невідомому напрямку.

Яким же було здивування жінки, яка  хвилин через 5 відкрила гаманець та окрім завернутої газети нічого в ньому не знайшла. Зрозумівши, що її обдурили, Валентина Леонідівна звернулась до міліції. Так, ані обіцяних 3 тисячі доларів США, ані своїх золотих прикрас, які за попередньою оцінкою тягнуть більше як на 2 тис. грн.

Правоохоронці Охтирського міськвідділу звертаються до всіх жителів регіону бути уважнішими до незнайомців, адже через бажання до чужих грошей, можете опинитися жертвою шахрайства.

Міліція ж розшукує зловмисників. Прикмети другого молодика: на вигляд близько 30 років, зріст 175-180 см, худорлявий, чорне коротке волосся. Був одягнутий у сині джинси, сіру куртку. Носить окуляри. Якщо вам відома будь-яка інформація про схожих за описом чоловіків, або відоме їхнє місцезнаходження, зателефонуйте на  «102».

Наталія Середа, Охтирський МВ УМВС України в Сумській області

 

You may also like...