Головний бухгалтер клала чужу зарплату собі до кишені

Днями працівники відділу державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України в Полтавській області викрили факт привласнення грошових коштів службовою особою.

Встановлено, що головний бухгалтер однієї із сільських рад Гадяцького району, під час нарахування заробітної плати працівникам апарату сільради, умисно вносила недостовірні дані до платіжних документів. Документи «з правками» надавала до банку для зарахування грошей на зарплатні картки працівників.

Правоохоронці з’ясували, що кожному працівнику «рахівниця» не додавала близько 100-500 гривень щомісяця. У подальшому ці кошти вносила на свій картковий рахунок та привласнювала.

Діяльність жінки тривала протягом липня місяця 2010 року по червень місяць 2011 року.

На сьогодні стосовно головного бухгалтера вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вказані дії передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ВЗГ УМВС України в Полтавській області

You may also like...