Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 29.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 176 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 120 г вибухівки та 170 набоїв.

 

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб. Вилучено 37,4 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 119 травмовані.
 
У Калинівському районі Вінницької області 27 липня у своєму будинку було знайдено мертвою з рубаною раною голови 31-річну безробітну. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали її 40-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що він уночі 27 липня в згаданому будинку сокирою вбив свою дружину під час сварки на ґрунті неприязних відносин.
 
У місті Дніпропетровську 28 липня в квартирі 62-річного пенсіонера знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 36-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 27 липня в зазначеній квартирі ножем убила свого співмешканця під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Макіївці Донецької області 21 липня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 27-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 21 липня на вулиці вказаного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У Чернігівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 (бандитизм) КК України стосовно п’ятьох раніше затриманих жителів міста Чернігова, котрі вдень 15 квітня цього року в зазначеному місті скоїли розбійний напад на працівників приватного підприємства.
 
У місті Люботині Харківської області 27 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя та 25-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що вони вночі 26 липня в зазначеному місті з подвір’я 18-річного безробітного викрали автомобіль ВАЗ та розукомплектували його. Автомобіль знайдено.
 
У місті Харкові 28 липня працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 36 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони на території адміністративно-лабораторного комплексу експертної служби при ГУМВС України в Харківській області, де проводяться ремонтні роботи, викрали вироби з металу. Викрадене вилучено.
 
У місті Одесі працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучили гранату Ф-1 та 120 г вибухівки.
 
У Дергачівському районі Харківської області 28 липня на митному посту “Гоптівка” працівники міліції затримали трьох громадян однієї з сусідніх держав, віком від 23 до 27 років, у яких вилучили 18 г амфетаміну, 30 г гашишу та 10 г коноплі.
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Встановлено, що він у жовтні минулого року підробив акти виконаних робіт із ремонту дахів трьох житлових будинків, чим завдав збитки місцевому бюджету на суму понад 165 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Служби автомобільних доріг у Закарпатській області та службовців однієї з сільрад Мукачівського району. Встановлено, що останні в 2007 році підробили витяг рішення сесії вказаної сільради, на підставі чого 1,75 га земель було передано в приватну власність й у подальшому викуплено згаданою службою. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 941 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.
 
У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника управління Державного комітету України із земельних ресурсів в одному з міст області. Встановлено, що вона вимагала та отримала 4 тис. грн. хабара від представника приватного підприємства за сприяння вказаному підприємству в приватизації земельних ділянок. Хабарницю затримано. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили секретаря приймальної комісії одного з вищих навчальних закладів. Встановлено, що він вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від жителя міста Рівного за сприяння йому у вступі до вказаного навчального закладу. Хабарника затримано. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
 

 

You may also like...