Знешкоджено групу грабіжників, що діяла на ринку «7-ий кілометр»

Наприкінці липня до чергової частини відділу міліції на проминку «7-ий кілометр» (Одеська область) надійшло повідомлення від однієї з громадянок про те, що її пограбували троє невідомих.

Одно зі злочинців було затримано по гарячих слідах, вдома у нього правоохоронці виявили бойову гранату. Двом іншим співучасникам злочину вдалося зникнути з місця події. Спочатку затриманий говорив, що вчинив цей злочин самотужки, але оперативники одразу зрозуміли, що затриманий говорить неправду, адже той спосіб, в який був скоєний злочин, передбачав наявність співучасників. Потерпіла також свідчила, що невідомих було троє.

Жінка займалися обміном валюти на ринку, саме рід її заняття привернув до неї злочинну увагу. Декілька днів злочинці слідкували за обігом грошей у наміченої жертви, потім визначилися з часом і приїхали на ринок і стали чекати зручного моменту.

Одному з них, 24-річному мешканцеві Винницької області, у цій справі була відведена роль виконавця. Він направився до жертви, і коли жінка увійшла до туалету штовхнув її і вирвав у неї з рук сумку. Від удару жінка впала на підлогу і почала кричати. Її крик почули правоохоронці, які здійснювали охорону громадського порядку на території ринку і відразу ж затримали грабіжника. Його «колеги», 38-річний і 40-річний одесити, під час вчинення злочину спостерігали за своїм молодим товаришем, сидячи в автомобілі. Коли подільники побачили, що ситуація вийшла з-під контролю, вони зникли з місця пригоди, не дочекавшись ані грошей, ані свого товариша.    

Працівники міліції встановили особи співучасників,  невдовзі вони були затримані. За попередньою інформацію оперативникам було відомо тільки імена зловмисників, а повну інформацію про розшукуваних вони отримали вже після затримання грабіжників. За той час, який вони перебували на свободі, чоловіки встигли вчинити декілька крадіжок на території міста.

На теперішній час вся трійця заарештована. Порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст. 186 (Грабіж) та 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста і області. Ведеться слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...